Wszystkie przepisy

Wege curry z rice and more 90 sek. włoski orkisz, soczewica i brązowy ryż

  • 30 minut
  • Łatwy
  • Dania główne
Składniki
  • opakowanie Monini Rice&MORE 90sek. Włoski orkisz, soczewica i brązowy ryż
  • 3 łyżki oliwy extra vergine Classico Squeezable Monini
  • 300 g zielonego groszku z puszki
  • 150 g cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cm imbiru
  • 1 marchewka
  • 1 ziemniak
  • 1 czerwona papryka
  • kilka łodyg kolendry
  • 400 ml mleka kokosowego
  • 30 g zielonej pasty curry
Przygotowanie

Obierz warzywa.

Cebulę pokrój w kostkę, czosnek w cienkie plasterki, a imbir w cienkie paseczki i podsmaż wszystko na oliwie Squeezable aż cebula będzie miała złoty kolor.

W międzyczasie pokrój marchewkę w kostkę i dodaj do warzyw wraz z zielonym groszkiem.

Gdy marchewka lekko się przesmaży, dodaj pastę curry, pokrojonego w kostkę ziemniaka i zalej mlekiem kokosowym.

Gotuj do czasu aż ziemniak będzie miękki.

Gdy to się stanie, dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i gotuj kolejne 5 minut.

Na koniec dodaj ziarna Rice&MORE na patelnię, dokładnie wszystko wymieszaj i posyp liśćmi kolendry!

Dla dodania smaku
Squeezable