Opowieść ze Spoleto
• Spot „Z miłości do oliwy”Obierz i pokrój imbir w cienkie paseczki.
Czosnek obierz i pokrój w cienkie plasterki.
Pozbądź się pestek z papryczki chili i pokrój ją w cienkie paseczki.
Marchewkę obierz i pokrój w cienkie pół-talarki, a brokuła podziel na małe różyczki.
Kurczaka pokrój w plastry.
Orzechy nerkowca upraż na patelni na złotobrązowy kolor.
Podsmaż kurczaka na rozgrzanej oliwie Squeezable, dopraw pieprzem i smaż kolejne 2 minuty, by następnie dodać łodygi kolendry, czosnek i imbir.
Dodaj brokuły i marchewkę, a następnie szczypiorek i smaż 2-3 minuty co jakiś czas mieszając.
Dodaj ziarna Rice&MORE, sos sojowy i oliwę smakową.
Przesmaż całość przez kolejne 2 minuty, a na koniec posyp papryczką chili, prażonymi orzechami i liśćmi kolendry.
Podawaj z limonką pokrojoną w ćwiartki!