Czas przygotowania : 10 min

Liczba porcji : 2

Kategoria : Danie główne

Typ kuchni : Kuchnia europejska


POBIERZ W PDF

Sałatka z jarmużem i Rice&MORE 90sek. Bulgur & quinoa

Właściwości odżywcze i zdrowotne jarmużu doceniane były już we wczesnej starożytności. W wersji Monini jest połączony z ziarnami bulgur i quinoa, tworząc tym samym bombę witaminową.

Średnia ocena: 5 / 5 ( 3 głosów)


Składniki

Opakowanie Monini Rice&MORE 90sek. Bulgur & quinoa

3 łyżki klasycznego kremu balsamicznego (glassy) Monini

2 łyżki oliwy extra vergine Classico Squeezable Monini

2 łyżki oliwy extra vergine GranFruttato Monini

200 g jarmużu

80 g orzechów włoskich

50 g sera parmigiano reggiano

½ cytryny (skórka i sok)

sól, pieprz


Przygotowanie:

Jarmuż porwij na mniejsze kawałki, pozbywając się przy tym twardych części liści.

Ser zetrzyj na listki przy pomocy obieraczki.

Zetrzyj skórkę z cytryny, wyciśnij do miseczki sok i wymieszaj go z kremem balsamicznym.

Orzechy włoskie upraż na patelni na złotobrązowy kolor.

Podduś jarmuż na patelni z oliwą Squeezable, a gdy zmięknie dodaj ziarna Rice&MORE i przesmaż jeszcze 2-3 minuty.

Wlej dressing, dodaj pokruszone orzechy, dopraw do smaku solą i pieprzem.

Posyp listkami sera i startą skórką z cytryny, dopraw oliwą GranFruttato.

Smacznego!

Bulgur & quinoa

Lekko chrupiąca, wysokobłonnikowa kompozycja dwóch inspirujących, znanych od wieków ze swojego smaku i dobroczynnych właściwości ziaren - kaszy bulgur oraz quinoi - gotowa do zjedzenia na zimno lub na ciepło.

Sałatka z jarmużem i Rice&MORE 90sek. Bulgur & quinoa

Średnia ocena: 5 / 5 ( 3 głosów)

Właściwości odżywcze i zdrowotne jarmużu doceniane były już we wczesnej starożytności. W wersji Monini jest połączony z ziarnami bulgur i quinoa, tworząc tym samym bombę witaminową.

Czas przygotowania : 10 min

Liczba porcji : 2

Kategoria : Danie główne

Typ kuchni : Kuchnia europejska


POBIERZ W PDF

Składniki

Opakowanie Monini Rice&MORE 90sek. Bulgur & quinoa

3 łyżki klasycznego kremu balsamicznego (glassy) Monini

2 łyżki oliwy extra vergine Classico Squeezable Monini

2 łyżki oliwy extra vergine GranFruttato Monini

200 g jarmużu

80 g orzechów włoskich

50 g sera parmigiano reggiano

½ cytryny (skórka i sok)

sól, pieprz


Przygotowanie:

Jarmuż porwij na mniejsze kawałki, pozbywając się przy tym twardych części liści.

Ser zetrzyj na listki przy pomocy obieraczki.

Zetrzyj skórkę z cytryny, wyciśnij do miseczki sok i wymieszaj go z kremem balsamicznym.

Orzechy włoskie upraż na patelni na złotobrązowy kolor.

Podduś jarmuż na patelni z oliwą Squeezable, a gdy zmięknie dodaj ziarna Rice&MORE i przesmaż jeszcze 2-3 minuty.

Wlej dressing, dodaj pokruszone orzechy, dopraw do smaku solą i pieprzem.

Posyp listkami sera i startą skórką z cytryny, dopraw oliwą GranFruttato.

Smacznego!


Bulgur & quinoa
Lekko chrupiąca, wysokobłonnikowa kompozycja dwóch inspirujących, znanych od wieków ze swojego smaku i dobroczynnych właściwości ziaren - kaszy bulgur oraz quinoi - gotowa do zjedzenia na zimno lub na ciepło.

ZOBACZ PRZEPISY:

Wyszukaj produkt MONINI !
Poznaj właściwości
i sprawdź, GDZIE KUPIĆ!


Instagram

Nasi partnerzy :

Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy