Wszystkie przepisy

Sałatka z warzywami i rice and more 90 sek. bulgur i quinoa

  • 30 minut
  • Łatwy
  • Sałatki i sosy
Składniki
  • opakowanie Monini Rice&MORE 90sek. Bulgur & quinoa
  • 2 łyżki oliwy extra vergine Classico Monini
  • 2 łyżki oliwy extra vergine GranFruttato Monini
  • 1 łyżka klasycznego kremu balsamicznego (glassy) Monini
  • ½ selera
  • 1 pietruszka
  • 1 marchewka
  • 1 czerwona cebula
  • 1 papryka
  • garść rukoli
Przygotowanie

Obierz selera, pietruszkę, marchewkę i czerwoną cebulę, a z papryki wykrój gniazda nasienne.

Pokrój wszystkie warzywa na kawałeczki, przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, polej oliwą Classico, dopraw solą i pieprzem.

Piecz w piekarniku aż marchewka z selerem będą miękkie.

W międzyczasie przyrządź dressing – wymieszaj oliwę GranFruttato z glassą balsamiczną.

Podgrzej ziarna Rice&MORE w kuchence mikrofalowej i dodaj do dressingu.

Dopraw solą i pieprzem.

Dodaj upieczone warzywa i liście rukoli.

Dla dodania smaku
Granfruttato