Wszystkie przepisy

Sałatka z fasolki szparagowej i ziemniaków z pesto genovese

  • 30 minut
  • Łatwy
  • Sałatki i sosy
Składniki
  • 200 g ziemniaków
  • 200 g fasolki szparagowej
  • pesto genovese
  • pęczek pietruszki
  • 250 g sera ricotta
  • seler naciowy
  • sok i skórka z cytryny
  • oliwa Classico Monini
  • oliwa Granfruttato Monini
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie

Obierz ziemniaki, pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie.

Dodaj sok wyciśnięty z cytryny. Dopraw solą i pieprzem, gotuj pod przykryciem przez około 10-15 minut. Dodaj posiekaną natkę pietruszki.

Seler naciowy pokrój w drobną kostkę.

Ricottę dopraw solą i pieprzem.

Zalej oliwą GranFruttato. Dorzuć seler naciowy i startą skórkę z cytryny. Wymieszaj. Jeśli potrzeba jeszcze popieprz.

Do ziemniaków dodaj wcześniej ugotowaną w osolonej wodzie fasolkę szparagową. Przemieszaj razem na patelni.

Po chwili przełóż do miski i dodaj pesto genovese. Zamieszaj.

Serwuj w towarzystwie sera ricotta uformowanego w muszelki.

Dla dodania smaku
Pesto genovese