Składniki
1/2 opakowania Rice&MORE Ziarna Inków
podwójny filet z piersi kurczaka*
sałata rzymska
250 g pomidorków koktajlowych
1/2 soczystego jabłka pokrojonego na kawałki
80 g kukurydzy konserwowej
seler naciowy pokrojony na plasterki
garść krojonych migdałów
świeża mięta lub marynata do kurczaka
winegret o smaku pomarańczy i limonki Monini
starty centymetr imbiru
łyżeczka cukru brązowego
utarty ząbek czosnku
oliwa extra vergine GranFruttato Monini
sok z cytryny
Przygotowanie:
Przygotuj marynatę do kurczaka: imbir, czosnek i cukier wymieszaj dobrze w misce z sosem winegret.
Filet z kurczaka przekrój na 2 części i delikatnie rozbij tłuczkiem do mięsa, tak aby w każdym miejscu był równej grubości. Marynuj w lodówce przez min. 2 godz.
Ugotuj Ziarna Inków Rice&MORE zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Kurczaka usmaż na patelni grillowej i po wystygnięciu pokrój w ukośne paski.
Do dużej miski wrzuć sałatę, ugotowane Ziarna Inków Rice&MORE, pomidorki, kukurydzę, jabłko, seler naciowy i migdały.
Polej sokiem z cytryny, posól i wymieszaj.
Na końcu dodaj kawałki kurczaka, posyp świeżymi ziołami i dopraw oliwą.
*w wersji bezmięsnej kurczaka można świetnie zastąpić grillowanym serem halloumi.
Wyszukaj produkt MONINI !
Poznaj właściwości
i sprawdź, GDZIE KUPIĆ!