Czas przygotowania : 20 min

Liczba porcji : 2

Kategoria : Danie główne

Typ kuchni : Kuchnia włoska


POBIERZ W PDF

Kaszotto z pieczarkami i Rice&MORE 90sek. Włoski orkisz, soczewica i brązowy ryż

Pomysł na szybkie przygotowanie lunchu od Monini. Pieczarki, włoski orkisz, soczewica i brązowy ryż tworzą razem idealną kompozycję dodatków na pełnowartościowy talerz kaszotto o wyjątkowym smaku.

Średnia ocena: 5 / 5 ( 3 głosów)


Składniki

opakowanie Monini Rice&MORE 90 sek. Włoski orkisz, soczewica i brązowy ryż

3 łyżki oliwy extra vergine Classico Squeezable Monini

1 cebula

1 ząbek czosnku

1 papryka słodka

½ papryczki chili

2 korzenie selera naciowego

1 łyżeczka kuminu

250 g pieczarek portobello

kilka gałązek pietruszki


Przygotowanie:

Pokrój cebulę w kostkę, czosnek w cienkie plasterki, wrzuć wszystko na rozgrzaną patelnię z oliwą i zeszklij.

Pokrój paprykę w kostkę, chili w paseczki, selera naciowego w plasterki, dorzuć do patelni wraz z kuminem i przesmaż chwilę.

W międzyczasie pokrój pieczarki w ćwiartki, dodaj je na patelnię i przesmaż na złoto-brązowo.

Dodaj ziarna Rice&MORE i podsmażaj jeszcze 90 sekund.

Dopraw solą i pieprzem.

Podawaj ze świeżo posiekaną pietruszką.

Smacznego!

Włoski orkisz, soczewica i brązowy ryż

Inspirująca, lekko orzechowa w smaku kompozycja kilku wyjątkowych ziaren – m.in. najszlachetniejszej odmiany włoskiej pszenicy – świetny pomysł na wzbogacenie dań lub szybki lunch.

Kaszotto z pieczarkami i Rice&MORE 90sek. Włoski orkisz, soczewica i brązowy ryż

Średnia ocena: 5 / 5 ( 3 głosów)

Pomysł na szybkie przygotowanie lunchu od Monini. Pieczarki, włoski orkisz, soczewica i brązowy ryż tworzą razem idealną kompozycję dodatków na pełnowartościowy talerz kaszotto o wyjątkowym smaku.

Czas przygotowania : 20 min

Liczba porcji : 2

Kategoria : Danie główne

Typ kuchni : Kuchnia włoska


POBIERZ W PDF

Składniki

opakowanie Monini Rice&MORE 90 sek. Włoski orkisz, soczewica i brązowy ryż

3 łyżki oliwy extra vergine Classico Squeezable Monini

1 cebula

1 ząbek czosnku

1 papryka słodka

½ papryczki chili

2 korzenie selera naciowego

1 łyżeczka kuminu

250 g pieczarek portobello

kilka gałązek pietruszki


Przygotowanie:

Pokrój cebulę w kostkę, czosnek w cienkie plasterki, wrzuć wszystko na rozgrzaną patelnię z oliwą i zeszklij.

Pokrój paprykę w kostkę, chili w paseczki, selera naciowego w plasterki, dorzuć do patelni wraz z kuminem i przesmaż chwilę.

W międzyczasie pokrój pieczarki w ćwiartki, dodaj je na patelnię i przesmaż na złoto-brązowo.

Dodaj ziarna Rice&MORE i podsmażaj jeszcze 90 sekund.

Dopraw solą i pieprzem.

Podawaj ze świeżo posiekaną pietruszką.

Smacznego!


Włoski orkisz, soczewica i brązowy ryż
Inspirująca, lekko orzechowa w smaku kompozycja kilku wyjątkowych ziaren – m.in. najszlachetniejszej odmiany włoskiej pszenicy – świetny pomysł na wzbogacenie dań lub szybki lunch.

ZOBACZ PRZEPISY:

Wyszukaj produkt MONINI !
Poznaj właściwości
i sprawdź, GDZIE KUPIĆ!


Instagram

Nasi partnerzy :

Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy