Czas przygotowania : 60 min

Liczba porcji : 4

Kategoria : Danie główne


POBIERZ W PDF

Gołąbki z quinoa trzy kolory R&M

Jedno z najpopularniejszych polskich dań w nietradycyjnym wydaniu. Ziarna Quinoa w połączeniu z pulpą pomidorową i tuńczykiem tworzą farsz o niepowtarzalnym smaku.

Średnia ocena: 4.6 / 5 ( 5 głosów)


Składniki

200 g Monini Rice&MORE quinoa 3 kolory

oliwa z oliwek Monini Granfruttato

oliwa z oliwek Monini Squeezable

sok z cytryn Monini Lemoniny

bazylia

szczypiorek

główka białej kapusty

puszka tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek

3 jajka

2 puszki pulpy pomidorowej Mutti

1 czerwona papryka

2 ząbki czosnku

cebula

gałązka rozmarynu

jogurt naturalny

sól

pieprz


Przygotowanie:

Oczyść liście kapusty i gotuj przez 3 minuty.

Rice&MORE ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

W międzyczasie posiekaj cebulę, czosnek, paprykę oraz szczypiorek i wrzuć je na patelnię z rozgrzaną oliwą z oliwek Squeezable.

Dodaj rozmaryn oraz sól. Podgrzej pulpę na oliwie z czosnkiem i solą.

Usmażone warzywa zmieszaj z tuńczykiem, ziarnami, jajkami i bazylia, a następnie zawiń masę w liście kapusty.

Polej pulpą i podgrzewaj 10 min na małym ogniu.

W osobnym półmisku przypraw jogurt pieprzem i sokiem z cytryny.

Gołąbki serwuj na podgrzanej pulpie z czosnkiem doprawioną Granfruttato, polane schłodzonym jogurtem i posypane pietruszką.

Smacznego!

Quinoa Trzy Kolory

Quinoa to roślina uprawiana w Ameryce Południowej od czasów Indian. Nazywana jest „matką wszystkich ziaren” ze względu na wyjątkowe właściwości odżywcze, niską zawartość tłuszczu i swoje szerokie zastosowanie. Ma lekki, orzechowy smak i chrupiącą konsystencję. Może być wykorzystana do sałatek, dań risotto-kaszotto, w farszu do warzyw oraz jako dodatek do mięs i ryb.

Gołąbki z quinoa trzy kolory R&M

Średnia ocena: 4.6 / 5 ( 5 głosów)

Jedno z najpopularniejszych polskich dań w nietradycyjnym wydaniu. Ziarna Quinoa w połączeniu z pulpą pomidorową i tuńczykiem tworzą farsz o niepowtarzalnym smaku.

Czas przygotowania : 60 min

Liczba porcji : 4

Kategoria : Danie główne


POBIERZ W PDF

Składniki

200 g Monini Rice&MORE quinoa 3 kolory

oliwa z oliwek Monini Granfruttato

oliwa z oliwek Monini Squeezable

sok z cytryn Monini Lemoniny

bazylia

szczypiorek

główka białej kapusty

puszka tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek

3 jajka

2 puszki pulpy pomidorowej Mutti

1 czerwona papryka

2 ząbki czosnku

cebula

gałązka rozmarynu

jogurt naturalny

sól

pieprz


Przygotowanie:

Oczyść liście kapusty i gotuj przez 3 minuty.

Rice&MORE ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

W międzyczasie posiekaj cebulę, czosnek, paprykę oraz szczypiorek i wrzuć je na patelnię z rozgrzaną oliwą z oliwek Squeezable.

Dodaj rozmaryn oraz sól. Podgrzej pulpę na oliwie z czosnkiem i solą.

Usmażone warzywa zmieszaj z tuńczykiem, ziarnami, jajkami i bazylia, a następnie zawiń masę w liście kapusty.

Polej pulpą i podgrzewaj 10 min na małym ogniu.

W osobnym półmisku przypraw jogurt pieprzem i sokiem z cytryny.

Gołąbki serwuj na podgrzanej pulpie z czosnkiem doprawioną Granfruttato, polane schłodzonym jogurtem i posypane pietruszką.

Smacznego!

Quinoa to roślina uprawiana w Ameryce Południowej od czasów Indian. Nazywana jest „matką wszystkich ziaren” ze względu na wyjątkowe właściwości odżywcze, niską zawartość tłuszczu i swoje szerokie zastosowanie.
Quinoa Trzy Kolory
Ma lekki, orzechowy smak i chrupiącą konsystencję. Może być wykorzystana do sałatek, dań risotto-kaszotto, w farszu do warzyw oraz jako dodatek do mięs i ryb.

ZOBACZ PRZEPISY:

Wyszukaj produkt MONINI !
Poznaj właściwości
i sprawdź, GDZIE KUPIĆ!


Instagram

Nasi partnerzy :

Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy