Czas przygotowania : 30 min

Liczba porcji : 2

Kategoria : Danie główne

Typ kuchni : Kuchnia meksykańska


POBIERZ W PDF

Fajitas z ziarnami Inków Rice&MORE

Fajitas to danie o meksykańskich korzeniach. Monini proponuje kompozycję zawierającą m.in. papryczki habanero, oraz awokado, które razem tworzą wyrazisty smak, charakterystyczny dla potraw pochodzących z tego kraju.

Średnia ocena: 4.5 / 5 ( 2 głosów)


Składniki

150g Ziaren Inków Rice&MORE

2 tortile pszenne

Oliwa z oliwek Monini Squeezable

Oliwa z oliwek Monini GranFruttato

3 filety z piersi z indyka

1 cytryna

1 pomidor

1 cytryna

Papryczka habaneros z puszki

Sos meksykański chipotle

Pietruszka

Papryka w 2 lub 3 kolorach

Awokado

Natka pietruszki

Sól

Pieprz


Przygotowanie:

Gotujemy Rice&More Ziarna Inków zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Cebulę, pomidora oraz czosnek kroimy w drobną kostkę, paprykę w podłużne paski.

Na patelni rozgrzewamy oliwę Squeezable Monini z odrobiną soli, smażymy filety z indyka z dodatkiem cytryny.

Następnie podsmażamy paprykę z cebulą,czosnkiem, papryczką habaneros,  dodajemy pomidora. Kroimy piersi z indyka w drobniejsze paski. Dodajemy do warzyw i przez chwilę smażymy razem. Awokado kroimy w półksiężyce, pietruszkę siekamy. Tortille podsmażamy z obu stron na patelni. Do ziaren dodajemy oliwę GranFruttato i mieszamy. Mix ziaren wykładamy na tortillę, polewamy sosem chipotle, układamy warzywa z mięsem, posypujemy pietruszką.

Smacznego!

Ziarna Inków

Ziarna Inków tsą szczególnie bogate w błonnik i stanowią cenne źródło białka. Quinoa i amarantus, dziś nazywane „zbożami XXI wieku”, to jedne z najstarszych roślin uprawnych świata. Blgur z łubinu jest szczególnie ceniony w kuchni śródziemnomorskiej ze względu na liczne walory smakowe i zdrowotne.Ziarna Inków mają przyjemny, lekko orzechowy posmak i chrupiącą konsystencję. Znakomite do sałatek na zimno, dań typu risotto-kaszotto, z powodzeniem zastępują makaron.

Fajitas z ziarnami Inków Rice&MORE

Średnia ocena: 4.5 / 5 ( 2 głosów)

Fajitas to danie o meksykańskich korzeniach. Monini proponuje kompozycję zawierającą m.in. papryczki habanero, oraz awokado, które razem tworzą wyrazisty smak, charakterystyczny dla potraw pochodzących z tego kraju.

Czas przygotowania : 30 min

Liczba porcji : 2

Kategoria : Danie główne

Typ kuchni : Kuchnia meksykańska


POBIERZ W PDF

Składniki

150g Ziaren Inków Rice&MORE

2 tortile pszenne

Oliwa z oliwek Monini Squeezable

Oliwa z oliwek Monini GranFruttato

3 filety z piersi z indyka

1 cytryna

1 pomidor

1 cytryna

Papryczka habaneros z puszki

Sos meksykański chipotle

Pietruszka

Papryka w 2 lub 3 kolorach

Awokado

Natka pietruszki

Sól

Pieprz


Przygotowanie:

Gotujemy Rice&More Ziarna Inków zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Cebulę, pomidora oraz czosnek kroimy w drobną kostkę, paprykę w podłużne paski.

Na patelni rozgrzewamy oliwę Squeezable Monini z odrobiną soli, smażymy filety z indyka z dodatkiem cytryny.

Następnie podsmażamy paprykę z cebulą,czosnkiem, papryczką habaneros,  dodajemy pomidora. Kroimy piersi z indyka w drobniejsze paski. Dodajemy do warzyw i przez chwilę smażymy razem. Awokado kroimy w półksiężyce, pietruszkę siekamy. Tortille podsmażamy z obu stron na patelni. Do ziaren dodajemy oliwę GranFruttato i mieszamy. Mix ziaren wykładamy na tortillę, polewamy sosem chipotle, układamy warzywa z mięsem, posypujemy pietruszką.

Smacznego!

Ziarna Inków są szczególnie bogate w błonnik i stanowią cenne źródło białka. Quinoa i amarantus, dziś nazywane „zbożami XXI wieku”, to jedne z najstarszych roślin uprawnych świata. Bulgur z łubinu jest szczególnie ceniony w kuchni śródziemnomorskiej ze względu na liczne walory smakowe i zdrowotne.
Ziarna Inków
mają przyjemny, lekko orzechowy posmak i chrupiącą konsystencję. Znakomite do sałatek na zimno, dań typu risotto-kaszotto, z powodzeniem zastępują makaron.

ZOBACZ PRZEPISY:

Wyszukaj produkt MONINI !
Poznaj właściwości
i sprawdź, GDZIE KUPIĆ!


Instagram

Nasi partnerzy :

Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy