Czas przygotowania : 30 min

Liczba porcji : 8

Kategoria : danie główne


POBIERZ W PDF

Zupa z ciecierzycy z grzankami

Pachnąca zupa z modnej nie tylko wśród wegetarian ciecierzycy, z chrupiącymi grzankami i kremowym pesto genovese, to szybkie i pyszne danie na lunch, kolację, do pracy czy szkoły

Średnia ocena: 4.5 / 5 ( 8 głosów)


Składniki

300 g ciecierzycy (jeśli świeża, przed zagotowaniem, moczymy 12 h w zimnej wodzie)

2 marchewki

cukinia

seler naciowy

szalotka

ząbek czosnku

świeża bazylia, mięta, pietruszka

oliwa Granfruttato

2 kromki chleba

Pesto genovese Monini

skórka z cytryny

sól

pieprz


Przygotowanie:

Pokrój w drobną kostkę marchewkę, szalotkę i cukinię, zmiażdż czosnek, drobno posiekaj natkę pietruszki.

Rozgrzej w garnku oliwę GranFruttato, dodaj pokrojone składniki, posól. Przygotuj liście mięty, posiekaj natkę pietruszki.

Do warzyw dodaj ciecierzycę, zamieszaj i zalej wrzątkiem. Gotuj przez 30 minut na małym ogniu.

W międzyczasie pokrój kromki chleba w większe kostki, połóż na suchej, rozgrzanej patelni, dopraw solą i pieprzem. Polej oliwą GranFruttato.

Podpiecz grzanki, gotowe osusz na papierowym ręczniku.

Do wywaru z warzyw i ciecierzycy dodaj wcześniej pokrojoną miętę i pietruszkę.

Podawaj w bulionówkach, do każdej dodaj czubatą łyżkę pesto genovese Monini, oliwę GranFruttato i startą skórkę z cytryny oraz po kilka grzanek.

Zupa z ciecierzycy z grzankami

Średnia ocena: 4.5 / 5 ( 8 głosów)

Pachnąca zupa z modnej nie tylko wśród wegetarian ciecierzycy, z chrupiącymi grzankami i kremowym pesto genovese, to szybkie i pyszne danie na lunch, kolację, do pracy czy szkoły

Czas przygotowania : 30 min

Liczba porcji : 8

Kategoria : danie główne


POBIERZ W PDF

Składniki

300 g ciecierzycy (jeśli świeża, przed zagotowaniem, moczymy 12 h w zimnej wodzie)

2 marchewki

cukinia

seler naciowy

szalotka

ząbek czosnku

świeża bazylia, mięta, pietruszka

oliwa Granfruttato

2 kromki chleba

Pesto genovese Monini

skórka z cytryny

sól

pieprz


Przygotowanie:

Pokrój w drobną kostkę marchewkę, szalotkę i cukinię, zmiażdż czosnek, drobno posiekaj natkę pietruszki.

Rozgrzej w garnku oliwę GranFruttato, dodaj pokrojone składniki, posól. Przygotuj liście mięty, posiekaj natkę pietruszki.

Do warzyw dodaj ciecierzycę, zamieszaj i zalej wrzątkiem. Gotuj przez 30 minut na małym ogniu.

W międzyczasie pokrój kromki chleba w większe kostki, połóż na suchej, rozgrzanej patelni, dopraw solą i pieprzem. Polej oliwą GranFruttato.

Podpiecz grzanki, gotowe osusz na papierowym ręczniku.

Do wywaru z warzyw i ciecierzycy dodaj wcześniej pokrojoną miętę i pietruszkę.

Podawaj w bulionówkach, do każdej dodaj czubatą łyżkę pesto genovese Monini, oliwę GranFruttato i startą skórkę z cytryny oraz po kilka grzanek.

ZOBACZ PRZEPISY:

Wyszukaj produkt MONINI !
Poznaj właściwości
i sprawdź, GDZIE KUPIĆ!


Instagram

Nasi partnerzy :

Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy