Czas przygotowania : 30 min

Liczba porcji : 6

Kategoria : przystawka


POBIERZ W PDF

Szaszłyki z kurczaka z Glassą Balsamiczną

Proste szaszłyki z kurczaka z dodatkiem klasycznej oliwy, kremowej glassy balsamicznej, soku z sycylijskich cytryn oraz boczku, to obiad na co dzień i od święta.

Średnia ocena: 4.57 / 5 ( 7 głosów)


Składniki

400 g filetów z kurczaka

100 g boczku pokrojonego w plastry

200 g ziemniaków

Glassa balsamiczna Monini

3 łyżki musztardy

oliwa Classico

sok z cytryn Lemoniny

skórka z cytryny

papryczka chili do dekoracji

sól gruboziarnista

pieprz


Przygotowanie:

Ziemniaki obierz i pokrój w kawałki.

Na patelni rozgrzej oliwę Classico, dodaj ziemniaki. Posyp solą gruboziarnistą, dopraw pieprzem. Polej obficie sokiem z cytryn Lemoniny.

Na filety z kurczaka połóż plastry boczku. Zwiń i nadziej na wykałaczkę.

W osobnym naczynku wymieszaj glassę balsamiczną z musztardą. Wysmaruj dokładnie nadziane filety z boczkiem grubą warstwą sosu musztardowego z obu stron. Odetnij zbędne końce wykałaczki.

Smaż na patelni do zrumienienia na oliwie Classico. W trakcie smażenia dodaj soku Lemoniny i glassy balsamicznej. Odwracaj szaszłyki kilkakrotnie w trakcie smażenia.

Na koniec dopraw pieprzem.

Zrumienione ziemniaczki wyłóż na talerz, posyp odrobiną drobno posiekanej papryczki chili.

Szaszłyki z kurczaka podawaj np. na kiełkach lub innych liściach drobnej sałaty.

Szaszłyki z kurczaka z Glassą Balsamiczną

Średnia ocena: 4.57 / 5 ( 7 głosów)

Proste szaszłyki z kurczaka z dodatkiem klasycznej oliwy, kremowej glassy balsamicznej, soku z sycylijskich cytryn oraz boczku, to obiad na co dzień i od święta.

Czas przygotowania : 30 min

Liczba porcji : 6

Kategoria : przystawka


POBIERZ W PDF

Składniki

400 g filetów z kurczaka

100 g boczku pokrojonego w plastry

200 g ziemniaków

Glassa balsamiczna Monini

3 łyżki musztardy

oliwa Classico

sok z cytryn Lemoniny

skórka z cytryny

papryczka chili do dekoracji

sól gruboziarnista

pieprz


Przygotowanie:

Ziemniaki obierz i pokrój w kawałki.

Na patelni rozgrzej oliwę Classico, dodaj ziemniaki. Posyp solą gruboziarnistą, dopraw pieprzem. Polej obficie sokiem z cytryn Lemoniny.

Na filety z kurczaka połóż plastry boczku. Zwiń i nadziej na wykałaczkę.

W osobnym naczynku wymieszaj glassę balsamiczną z musztardą. Wysmaruj dokładnie nadziane filety z boczkiem grubą warstwą sosu musztardowego z obu stron. Odetnij zbędne końce wykałaczki.

Smaż na patelni do zrumienienia na oliwie Classico. W trakcie smażenia dodaj soku Lemoniny i glassy balsamicznej. Odwracaj szaszłyki kilkakrotnie w trakcie smażenia.

Na koniec dopraw pieprzem.

Zrumienione ziemniaczki wyłóż na talerz, posyp odrobiną drobno posiekanej papryczki chili.

Szaszłyki z kurczaka podawaj np. na kiełkach lub innych liściach drobnej sałaty.

ZOBACZ PRZEPISY:

Wyszukaj produkt MONINI !
Poznaj właściwości
i sprawdź, GDZIE KUPIĆ!


Instagram

Nasi partnerzy :

Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy