Czas przygotowania : 30 min

Liczba porcji : 6

Kategoria : danie główne


POBIERZ W PDF

Soczyste burgery z bulgurem Rice&MORE

Aromatyczne i soczyste wegetariańskie burgery skomponowane z bulguru i fasolki z dodatkiem ekologicznej oliwy Bios.

Średnia ocena: 4.47 / 5 ( 15 głosów)


Składniki

150 g Bulgur Mix Rice &MORE

oliwa z oliwek extra vergine Monini Bios

oliwa z oliwek extra vergine Squeezable Monini

1 puszka białej fasolki konserwowej 400 g

100 g szwajcarskiego sera

2 marchewki

pęczek szczypiorku

1 cebula szczypiorowa

1 pomidor

1 duże jajo

2 bułki hamburgerowe (4 połówki)

1 awokado do dekoracji

kiełki do dekoracji

sól

pieprz


Przygotowanie:

Mieszankę Bulgur Mix Rice&MORE ugotuj zgodnie z przepisem z opakowania.

Posiekaj szczypiorek i wrzuć go do miski.

Fasolkę zmiksuj w blenderze razem z oliwą Bios i świeżo zmielonym pieprzem.

Marchewki zetrzyj na drobnej tarce. Zmieszaj ze szczypiorkiem, zmiksowana fasolą, startym serem i jajkiem.

Na dwóch patelniach rozgrzej oliwę. Na jednej podpiecz połówki bułeczek, na drugiej uformuj kształtne burgery i podpiecz do zrumienienia z obu stron.

Na jednej połówce bułki ułóż plastry pokrojonego pomidora i dopraw solą i pieprzem.

Na pomidora połóż burgera, a na nim plasterki awokado doprawione solą, pieprzem i oliwą Bios. Dodaj kiełki i drugą połówkę bułki. Bulgur burger jest gotowy!

BULGUR MIX

Bulgur to kasza uzyskana z ziaren, które zostały poddane gotowaniu, osuszeniu i zgnieceniu. Bulgur MIX to wyjątkowa mieszanka o wysokiej zawartości błonnika pokarmowego. Świetnie nadaje się do zimnych sałatek, jako dodatek do mięs i ryb oraz gęstych zup. Stanowi idealną bazę do przygotowania burgerów i krokietów. Sprawdzi się też jako nadzienie.

Soczyste burgery z bulgurem Rice&MORE

Średnia ocena: 4.47 / 5 ( 15 głosów)

Aromatyczne i soczyste wegetariańskie burgery skomponowane z bulguru i fasolki z dodatkiem ekologicznej oliwy Bios.

Czas przygotowania : 30 min

Liczba porcji : 6

Kategoria : danie główne


POBIERZ W PDF

Składniki

150 g Bulgur Mix Rice &MORE

oliwa z oliwek extra vergine Monini Bios

oliwa z oliwek extra vergine Squeezable Monini

1 puszka białej fasolki konserwowej 400 g

100 g szwajcarskiego sera

2 marchewki

pęczek szczypiorku

1 cebula szczypiorowa

1 pomidor

1 duże jajo

2 bułki hamburgerowe (4 połówki)

1 awokado do dekoracji

kiełki do dekoracji

sól

pieprz


Przygotowanie:

Mieszankę Bulgur Mix Rice&MORE ugotuj zgodnie z przepisem z opakowania.

Posiekaj szczypiorek i wrzuć go do miski.

Fasolkę zmiksuj w blenderze razem z oliwą Bios i świeżo zmielonym pieprzem.

Marchewki zetrzyj na drobnej tarce. Zmieszaj ze szczypiorkiem, zmiksowana fasolą, startym serem i jajkiem.

Na dwóch patelniach rozgrzej oliwę. Na jednej podpiecz połówki bułeczek, na drugiej uformuj kształtne burgery i podpiecz do zrumienienia z obu stron.

Na jednej połówce bułki ułóż plastry pokrojonego pomidora i dopraw solą i pieprzem.

Na pomidora połóż burgera, a na nim plasterki awokado doprawione solą, pieprzem i oliwą Bios. Dodaj kiełki i drugą połówkę bułki. Bulgur burger jest gotowy!

Bulgur to kasza uzyskana z ziaren, które zostały poddane gotowaniu, osuszeniu i zgnieceniu.
Bulgur MIX
to wyjątkowa mieszanka o wysokiej zawartości błonnika pokarmowego. Świetnie nadaje się do zimnych sałatek, jako dodatek do mięs i ryb oraz gęstych zup. Stanowi idealną bazę do przygotowania burgerów i krokietów. Sprawdzi się też jako nadzienie.

ZOBACZ PRZEPISY:

Wyszukaj produkt MONINI !
Poznaj właściwości
i sprawdź, GDZIE KUPIĆ!


Instagram

Nasi partnerzy :

Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy