Wszystkie przepisy

Sałatka z marchewkami i fetą

  • 20 minut
  • Łatwy
  • Sałatki i sosy
Składniki
  • 200 g sera feta
  • 300 g marchewki
  • 100 g pestek dyni
  • oliwa GranFruttato
  • sok z pomarańczy
  • garść groszku cukrowego
  • listki botwinki lub młodego szpinaku
  • winegret o smaku pomarańczy i limonki
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie

Obrane marchewki podsmaż na oliwie. Dopraw solą i pieprzem.

Zalej sokiem wyciśniętym z pomarańczy. Duś pod przykryciem przez kilka minut.

Na osobnej patelni upraż posolone pestki dyni. Przełóż do naczynia.

Rozgrzej winegret i przesmaż groszek cukrowy.

Ser feta pokrój w kostkę.

Układaj warstwy na botwince: groszek, marchewka, ser.

Polej sosem z patelni, oliwą GranFruttato oraz posyp pestkami dyni.

Serwuj z grzankami.

Dla dodania smaku
Granfruttato