Czas przygotowania : 30 min

Liczba porcji : 6

Kategoria : przystawka


POBIERZ W PDF

Sałatka z fasolki szparagowej i ziemniaków z pesto genovese

Sałatka z fasolki szparagowej, ziemniaków i kremowego pesto genovese, z serem ricotta, pietruszką, cytryną i pikantną oliwą, to idealny lunch do szkoły czy pracy lub pożywne danie dla żyjących aktywnie.

Średnia ocena: 5 / 5 ( 6 głosów)


Składniki

200 g ziemniaków

200 g fasolki szparagowej

pesto genovese

pęczek pietruszki

250 g sera ricotta

seler naciowy

sok i skórka z cytryny

oliwa Classico Monini

oliwa Granfruttato Monini

sól

pieprz


Przygotowanie:

Obierz ziemniaki, pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie.

Dodaj sok wyciśnięty z cytryny. Dopraw solą i pieprzem, gotuj pod przykryciem przez około 10-15 minut. Dodaj posiekaną natkę pietruszki.

Seler naciowy pokrój w drobną kostkę.

Ricottę dopraw solą i pieprzem.

Zalej oliwą GranFruttato. Dorzuć seler naciowy i startą skórkę z cytryny. Wymieszaj. Jeśli potrzeba jeszcze popieprz.

Do ziemniaków dodaj wcześniej ugotowaną w osolonej wodzie fasolkę szparagową. Przemieszaj razem na patelni.

Po chwili przełóż do miski i dodaj pesto genovese. Zamieszaj.

Serwuj w towarzystwie sera ricotta uformowanego w muszelki.

Sałatka z fasolki szparagowej i ziemniaków z pesto genovese

Średnia ocena: 5 / 5 ( 6 głosów)

Sałatka z fasolki szparagowej, ziemniaków i kremowego pesto genovese, z serem ricotta, pietruszką, cytryną i pikantną oliwą, to idealny lunch do szkoły czy pracy lub pożywne danie dla żyjących aktywnie.

Czas przygotowania : 30 min

Liczba porcji : 6

Kategoria : przystawka


POBIERZ W PDF

Składniki

200 g ziemniaków

200 g fasolki szparagowej

pesto genovese

pęczek pietruszki

250 g sera ricotta

seler naciowy

sok i skórka z cytryny

oliwa Classico Monini

oliwa Granfruttato Monini

sól

pieprz


Przygotowanie:

Obierz ziemniaki, pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie.

Dodaj sok wyciśnięty z cytryny. Dopraw solą i pieprzem, gotuj pod przykryciem przez około 10-15 minut. Dodaj posiekaną natkę pietruszki.

Seler naciowy pokrój w drobną kostkę.

Ricottę dopraw solą i pieprzem.

Zalej oliwą GranFruttato. Dorzuć seler naciowy i startą skórkę z cytryny. Wymieszaj. Jeśli potrzeba jeszcze popieprz.

Do ziemniaków dodaj wcześniej ugotowaną w osolonej wodzie fasolkę szparagową. Przemieszaj razem na patelni.

Po chwili przełóż do miski i dodaj pesto genovese. Zamieszaj.

Serwuj w towarzystwie sera ricotta uformowanego w muszelki.

ZOBACZ PRZEPISY:

Wyszukaj produkt MONINI !
Poznaj właściwości
i sprawdź, GDZIE KUPIĆ!


Instagram

Nasi partnerzy :

Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy