Czas przygotowania : 40 min

Liczba porcji : 6

Kategoria : danie główne


POBIERZ W PDF

Risotto z bobem i Bulgur Mix Rice&MORE

Risotto na bazie zdrowych ziaren, bobu, warzywnego bulionu, czosnku, oliw extra vergine, cytryny, parmezanu i białego wina risotto to niebanalny pomysł na kolację lub obiad w miłym towarzystwie.

Średnia ocena: 4.3 / 5 ( 23 głosów)


Składniki

250 g Rice&MORE Bulgur MIX

300 g świeżego lub mrożonego bobu

1 litr bulionu warzywnego

oliwa z oliwek extra vergine Classico Squeezable

oliwa z oliwek extra vergine Granfruttato

1 por (tylko biała część)

2 ząbki czosnku

liście szałwii lub mięty i tymianku

140 g zielonego groszku świeżego lub mrożonego

100 g startego parmezanu lub parmezanu w kostce

1 łyżeczka startej skorki z cytryny

kieliszek białego wytrawnego wina


Przygotowanie:

Bób wrzuć do wrzątku i gotuj przez 1-2 minuty. Ostudź w zimnej wodzie, osusz, ściągnij skórki i odłóż do miski.

Bulion wlej do rondelka i doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ogień.

Na patelni rozgrzej oliwę Classico Squeezable. Przesmaż na niej pokrojonego w talarki pora, zgnieciony ząbek czosnku i drobno posiekane liście szałwii.

Dorzuć Rice&MORE Bulgur Mix i podlej białym winem. Po chwili zacznij powoli dodawać bulion. Gotuj do momentu wchłonięcia płynu.

Na tarce utrzyj parmezan, dorzuć go na patelnię razem z bobem, groszkiem i startą skórką cytryny. Zamieszaj całość.

Dopraw oliwą GranFruttato i podaj ozdobione świeżymi liśćmi szałwii lub mięty.

BULGUR MIX

Bulgur to kasza uzyskana z ziaren, które zostały poddane gotowaniu, osuszeniu i zgnieceniu. Bulgur MIX to wyjątkowa mieszanka o wysokiej zawartości błonnika pokarmowego. Świetnie nadaje się do zimnych sałatek, jako dodatek do mięs i ryb oraz gęstych zup. Stanowi idealną bazę do przygotowania burgerów i krokietów. Sprawdzi się też jako nadzienie.

Risotto z bobem i Bulgur Mix Rice&MORE

Średnia ocena: 4.3 / 5 ( 23 głosów)

Risotto na bazie zdrowych ziaren, bobu, warzywnego bulionu, czosnku, oliw extra vergine, cytryny, parmezanu i białego wina risotto to niebanalny pomysł na kolację lub obiad w miłym towarzystwie.

Czas przygotowania : 40 min

Liczba porcji : 6

Kategoria : danie główne


POBIERZ W PDF

Składniki

250 g Rice&MORE Bulgur MIX

300 g świeżego lub mrożonego bobu

1 litr bulionu warzywnego

oliwa z oliwek extra vergine Classico Squeezable

oliwa z oliwek extra vergine Granfruttato

1 por (tylko biała część)

2 ząbki czosnku

liście szałwii lub mięty i tymianku

140 g zielonego groszku świeżego lub mrożonego

100 g startego parmezanu lub parmezanu w kostce

1 łyżeczka startej skorki z cytryny

kieliszek białego wytrawnego wina


Przygotowanie:

Bób wrzuć do wrzątku i gotuj przez 1-2 minuty. Ostudź w zimnej wodzie, osusz, ściągnij skórki i odłóż do miski.

Bulion wlej do rondelka i doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ogień.

Na patelni rozgrzej oliwę Classico Squeezable. Przesmaż na niej pokrojonego w talarki pora, zgnieciony ząbek czosnku i drobno posiekane liście szałwii.

Dorzuć Rice&MORE Bulgur Mix i podlej białym winem. Po chwili zacznij powoli dodawać bulion. Gotuj do momentu wchłonięcia płynu.

Na tarce utrzyj parmezan, dorzuć go na patelnię razem z bobem, groszkiem i startą skórką cytryny. Zamieszaj całość.

Dopraw oliwą GranFruttato i podaj ozdobione świeżymi liśćmi szałwii lub mięty.

Bulgur to kasza uzyskana z ziaren, które zostały poddane gotowaniu, osuszeniu i zgnieceniu.
Bulgur MIX
to wyjątkowa mieszanka o wysokiej zawartości błonnika pokarmowego. Świetnie nadaje się do zimnych sałatek, jako dodatek do mięs i ryb oraz gęstych zup. Stanowi idealną bazę do przygotowania burgerów i krokietów. Sprawdzi się też jako nadzienie.

ZOBACZ PRZEPISY:

Wyszukaj produkt MONINI !
Poznaj właściwości
i sprawdź, GDZIE KUPIĆ!


Instagram

Nasi partnerzy :

Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy