Czas przygotowania : 60 min

Liczba porcji : 3

Kategoria : deser


POBIERZ W PDF

Pudding z Ziarnami Inków Rice&MORE

Kremowy pudding na bazie ugotowanej na mleku i śmietanie mieszanki zdrowych ziaren, podany z pokrojonymi suszonymi morelami i pokruszonymi pistacjami, to deser, który podbije serce niejednego smakosza.

Średnia ocena: 4 / 5 ( 17 głosów)


Składniki

1/2 opakowania Rice&MORE Ziarna Inków

750 ml mleka

250 ml śmietanki 36%

laska wanilii

50 g cukru

100 g suszonych moreli

100 g niesolonych pistacji

szczypta soli


Przygotowanie:

Na rozgrzaną patelnię wlej mleko i śmietankę, wsyp cukier i ziarenka z laski wanilii.

Dodaj pół opakowania Ziaren Inków Rice&MORE do rozgrzanego już mleka.

Gotuj 25-30 minut, aż ziarna wchłoną płyn.

Przełóż do naczyń i pozostaw do wystygnięcia.

Udekoruj posiekanymi drobno pistacjami i suszonymi morelami.

Ziarna Inków

Ziarna Inków tsą szczególnie bogate w błonnik i stanowią cenne źródło białka. Quinoa i amarantus, dziś nazywane „zbożami XXI wieku”, to jedne z najstarszych roślin uprawnych świata. Blgur z łubinu jest szczególnie ceniony w kuchni śródziemnomorskiej ze względu na liczne walory smakowe i zdrowotne.Ziarna Inków mają przyjemny, lekko orzechowy posmak i chrupiącą konsystencję. Znakomite do sałatek na zimno, dań typu risotto-kaszotto, z powodzeniem zastępują makaron.

Pudding z Ziarnami Inków Rice&MORE

Średnia ocena: 4 / 5 ( 17 głosów)

Kremowy pudding na bazie ugotowanej na mleku i śmietanie mieszanki zdrowych ziaren, podany z pokrojonymi suszonymi morelami i pokruszonymi pistacjami, to deser, który podbije serce niejednego smakosza.

Czas przygotowania : 60 min

Liczba porcji : 3

Kategoria : deser


POBIERZ W PDF

Składniki

1/2 opakowania Rice&MORE Ziarna Inków

750 ml mleka

250 ml śmietanki 36%

laska wanilii

50 g cukru

100 g suszonych moreli

100 g niesolonych pistacji

szczypta soli


Przygotowanie:

Na rozgrzaną patelnię wlej mleko i śmietankę, wsyp cukier i ziarenka z laski wanilii.

Dodaj pół opakowania Ziaren Inków Rice&MORE do rozgrzanego już mleka.

Gotuj 25-30 minut, aż ziarna wchłoną płyn.

Przełóż do naczyń i pozostaw do wystygnięcia.

Udekoruj posiekanymi drobno pistacjami i suszonymi morelami.

Ziarna Inków są szczególnie bogate w błonnik i stanowią cenne źródło białka. Quinoa i amarantus, dziś nazywane „zbożami XXI wieku”, to jedne z najstarszych roślin uprawnych świata. Bulgur z łubinu jest szczególnie ceniony w kuchni śródziemnomorskiej ze względu na liczne walory smakowe i zdrowotne.
Ziarna Inków
mają przyjemny, lekko orzechowy posmak i chrupiącą konsystencję. Znakomite do sałatek na zimno, dań typu risotto-kaszotto, z powodzeniem zastępują makaron.

ZOBACZ PRZEPISY:

Wyszukaj produkt MONINI !
Poznaj właściwości
i sprawdź, GDZIE KUPIĆ!


Instagram

Nasi partnerzy :

Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy