Czas przygotowania : 45 min

Liczba porcji : 6

Kategoria : danie główne


POBIERZ W PDF

paella z quinoa trzy kolory Rice&More

Klasyk kuchni hiszpańskiej, czyli aromatyczna paella z delikatnymi krewetkami, pachnącymi warzywami, czosnkiem i klasyczną oliwą extra vergine - idealne na romantyczną kolację.

Średnia ocena: 4.36 / 5 ( 11 głosów)


Składniki

Rice&MORE Quinoa Trzy Kolory

oliwa extra vergine Monini Classico

500 g krewetek

100 g zielonego groszku

2 cukinie

2 czerwone papryki

3 ząbki czosnku

2 g szafranu

1 cebula

sól morska grubo mielona


Przygotowanie:

Mieszankę Quinoa Trzy Kolory Rice&MORE ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Pokrój papryki, czosnek, cebulę i cukinię. Wlej oliwę Classico na patelnię. Wrzuć pokrojone składniki na rozgrzany tłuszcz, od czasu do czasu zamieszaj.

Do warzyw dodaj szafran, dorzuć krewetki i groszek. Wymieszaj i podsmażamy razem.

Dorzuć ugotowaną mieszankę Quinoa Trzy Kolory Rice&MORE. Ponownie zamieszaj na małym ogniu.

Przełóż na talerz, układając krewetki na górze lub podaj w specjalnej patelni do paelli.

Quinoa Trzy Kolory

Quinoa to roślina uprawiana w Ameryce Południowej od czasów Indian. Nazywana jest „matką wszystkich ziaren” ze względu na wyjątkowe właściwości odżywcze, niską zawartość tłuszczu i swoje szerokie zastosowanie. Ma lekki, orzechowy smak i chrupiącą konsystencję. Może być wykorzystana do sałatek, dań risotto-kaszotto, w farszu do warzyw oraz jako dodatek do mięs i ryb.

paella z quinoa trzy kolory Rice&More

Średnia ocena: 4.36 / 5 ( 11 głosów)

Klasyk kuchni hiszpańskiej, czyli aromatyczna paella z delikatnymi krewetkami, pachnącymi warzywami, czosnkiem i klasyczną oliwą extra vergine - idealne na romantyczną kolację.

Czas przygotowania : 45 min

Liczba porcji : 6

Kategoria : danie główne


POBIERZ W PDF

Składniki

Rice&MORE Quinoa Trzy Kolory

oliwa extra vergine Monini Classico

500 g krewetek

100 g zielonego groszku

2 cukinie

2 czerwone papryki

3 ząbki czosnku

2 g szafranu

1 cebula

sól morska grubo mielona


Przygotowanie:

Mieszankę Quinoa Trzy Kolory Rice&MORE ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Pokrój papryki, czosnek, cebulę i cukinię. Wlej oliwę Classico na patelnię. Wrzuć pokrojone składniki na rozgrzany tłuszcz, od czasu do czasu zamieszaj.

Do warzyw dodaj szafran, dorzuć krewetki i groszek. Wymieszaj i podsmażamy razem.

Dorzuć ugotowaną mieszankę Quinoa Trzy Kolory Rice&MORE. Ponownie zamieszaj na małym ogniu.

Przełóż na talerz, układając krewetki na górze lub podaj w specjalnej patelni do paelli.

Quinoa to roślina uprawiana w Ameryce Południowej od czasów Indian. Nazywana jest „matką wszystkich ziaren” ze względu na wyjątkowe właściwości odżywcze, niską zawartość tłuszczu i swoje szerokie zastosowanie.
Quinoa Trzy Kolory
Ma lekki, orzechowy smak i chrupiącą konsystencję. Może być wykorzystana do sałatek, dań risotto-kaszotto, w farszu do warzyw oraz jako dodatek do mięs i ryb.

ZOBACZ PRZEPISY:

Wyszukaj produkt MONINI !
Poznaj właściwości
i sprawdź, GDZIE KUPIĆ!


Instagram

Nasi partnerzy :

Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy