Czas przygotowania : 30 min

Liczba porcji : 4

Kategoria : danie główne


POBIERZ W PDF

Polędwiczki wołowe z pomidorkami na rukoli

Przepis na polędwiczki wołowe przyrządzone z dodatkiem gęstej, białej glassy balsamicznej, dwóch oliw - klasycznej i lekko pikantnej, podane z pachnącymi pomidorkami, świeżymi ziołami i kaparami, to lekki i prosty lunch na co dzień.

Średnia ocena: 4.63 / 5 ( 8 głosów)


Składniki

300 g pokrojonej w cienkie plastry polędwicy wołowej (najlepiej wcześniej umieścić ją w zamrażalniku na 20 minut, aby lepiej się kroiła)

250 g pomidorków koktajlowych

250 g rukoli

50 g kaparów

czerwona papryka

świeża bazylia i pietruszka

biała glassa balsamiczna

oliwa Classico Monini

oliwa GranFruttato Monini

sok z cytryn Lemoniny

sól

pieprz


Przygotowanie:

Paprykę pokrój w paski. Podduś na oliwie na patelni. Posól.

Drobno pokrojone kapary zmieszaj z pomidorkami koktajlowymi pokrojonymi na ćwiartki. Dodaj pokrojoną świeżą bazylię, popieprz, polej sokiem z cytryn Lemoniny. Dopraw solą i wymieszaj.

Na koniec dodaj natkę pietruszki, oliwę GranFruttato i rukolę.

Mięso pokrój na cienkie plasterki i maceruj w białej glassie. Dopraw pieprzem.

Smaż z obu stron na oliwie.

Mięso zdejmij z patelni, a do pozostałego sosu dodaj sok z cytryn Lemoniny.

Ciepłym sosem polej sałatkę.

Polędwiczki serwuj w towarzystwie sałatki oraz podduszonej papryki.

Polędwiczki wołowe z pomidorkami na rukoli

Średnia ocena: 4.63 / 5 ( 8 głosów)

Przepis na polędwiczki wołowe przyrządzone z dodatkiem gęstej, białej glassy balsamicznej, dwóch oliw - klasycznej i lekko pikantnej, podane z pachnącymi pomidorkami, świeżymi ziołami i kaparami, to lekki i prosty lunch na co dzień.

Czas przygotowania : 30 min

Liczba porcji : 4

Kategoria : danie główne


POBIERZ W PDF

Składniki

300 g pokrojonej w cienkie plastry polędwicy wołowej (najlepiej wcześniej umieścić ją w zamrażalniku na 20 minut, aby lepiej się kroiła)

250 g pomidorków koktajlowych

250 g rukoli

50 g kaparów

czerwona papryka

świeża bazylia i pietruszka

biała glassa balsamiczna

oliwa Classico Monini

oliwa GranFruttato Monini

sok z cytryn Lemoniny

sól

pieprz


Przygotowanie:

Paprykę pokrój w paski. Podduś na oliwie na patelni. Posól.

Drobno pokrojone kapary zmieszaj z pomidorkami koktajlowymi pokrojonymi na ćwiartki. Dodaj pokrojoną świeżą bazylię, popieprz, polej sokiem z cytryn Lemoniny. Dopraw solą i wymieszaj.

Na koniec dodaj natkę pietruszki, oliwę GranFruttato i rukolę.

Mięso pokrój na cienkie plasterki i maceruj w białej glassie. Dopraw pieprzem.

Smaż z obu stron na oliwie.

Mięso zdejmij z patelni, a do pozostałego sosu dodaj sok z cytryn Lemoniny.

Ciepłym sosem polej sałatkę.

Polędwiczki serwuj w towarzystwie sałatki oraz podduszonej papryki.

ZOBACZ PRZEPISY:

Wyszukaj produkt MONINI !
Poznaj właściwości
i sprawdź, GDZIE KUPIĆ!


Instagram

Nasi partnerzy :

Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy