Czas przygotowania : 45 min

Liczba porcji : 6

Kategoria : danie główne


POBIERZ W PDF

Pierś kaczki z Glassą Malinową i sałatką z młodej kapusty włoskiej

Chrupiąca kaczka z malinową glassą balsamiczną, klasyczną oliwą, sosem z sycylijskich cytryn i lekko pikantną oliwą, podana z sałatką z młodej kapusty, to niebanalny sposób na tradycyjny obiad.

Średnia ocena: 4.2 / 5 ( 5 głosów)


Składniki

2 piersi z kaczki

1/2 młodej kapusty włoskiej

Glassa balsamiczna o smaku malin

oliwa GranFruttato

sok z cytryn Lemoniny

oliwa Classico

czosnek

gałązka rozmarynu

sól

pieprz


Przygotowanie:

Poszatkuj drobno młodą, włoską kapustę. Przełóż do miski, polej oliwą GranFruttato, dopraw solą, pieprzem, polej sokiem z cytryn Lemoniny.

Zmiażdż ząbek czosnku. Połóż go na patelni razem z gałązką rozmarynu.

Piersi z kaczki ponacinaj z góry, dopraw pieprzem, w nacięcia wlej glassę malinową.

Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę Classico, położ piersi z kaczki. Smaż najpierw skórą do dołu.

Posól i popieprz. Wyciągnij czosnek i gałązkę rozmarynu.

Smaż piersi z drugiej strony. Podlej glassą malinową i sokiem z cytryny.

Zdejmij z patelni, potnij na mniejsze kawałki i raz jeszcze przesmaż z każdej strony, podlewając glassą.

Pierś z kaczki serwuj na dywaniku z włoskiej kapusty, polej tłuszczem z patelni.

Pierś kaczki z Glassą Malinową i sałatką z młodej kapusty włoskiej

Średnia ocena: 4.2 / 5 ( 5 głosów)

Chrupiąca kaczka z malinową glassą balsamiczną, klasyczną oliwą, sosem z sycylijskich cytryn i lekko pikantną oliwą, podana z sałatką z młodej kapusty, to niebanalny sposób na tradycyjny obiad.

Czas przygotowania : 45 min

Liczba porcji : 6

Kategoria : danie główne


POBIERZ W PDF

Składniki

2 piersi z kaczki

1/2 młodej kapusty włoskiej

Glassa balsamiczna o smaku malin

oliwa GranFruttato

sok z cytryn Lemoniny

oliwa Classico

czosnek

gałązka rozmarynu

sól

pieprz


Przygotowanie:

Poszatkuj drobno młodą, włoską kapustę. Przełóż do miski, polej oliwą GranFruttato, dopraw solą, pieprzem, polej sokiem z cytryn Lemoniny.

Zmiażdż ząbek czosnku. Połóż go na patelni razem z gałązką rozmarynu.

Piersi z kaczki ponacinaj z góry, dopraw pieprzem, w nacięcia wlej glassę malinową.

Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę Classico, położ piersi z kaczki. Smaż najpierw skórą do dołu.

Posól i popieprz. Wyciągnij czosnek i gałązkę rozmarynu.

Smaż piersi z drugiej strony. Podlej glassą malinową i sokiem z cytryny.

Zdejmij z patelni, potnij na mniejsze kawałki i raz jeszcze przesmaż z każdej strony, podlewając glassą.

Pierś z kaczki serwuj na dywaniku z włoskiej kapusty, polej tłuszczem z patelni.

ZOBACZ PRZEPISY:

Wyszukaj produkt MONINI !
Poznaj właściwości
i sprawdź, GDZIE KUPIĆ!


Instagram

Nasi partnerzy :

Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy