Czas przygotowania : 30 min

Liczba porcji : 6

Kategoria : danie główne


POBIERZ W PDF

Pieczone roladki z łososia z cukinią

Pieczone na złoto roladki z delikatnego łososia z dodatkiem cukinii, ziół, pomidorów i klasycznego włoskiego dodatku - kremowego pesto z rukoli - lunch pełen zdrowia i smaku - przepis od Monini.

Średnia ocena: 4.57 / 5 ( 7 głosów)


Składniki

500 g filetów z łososia bez skóry

cukinia

świeże zioła

oliwa Classico

pomidorki koktajlowe

pesto rukola

sok z cytryn Lemoniny

sól

pieprz


Przygotowanie:

Przekrój cukinię na dwie połówki, wytnij gniazda nasienne, a następnie pokrój w cienkie paski.

Na patelni rozgrzej oliwę, popieprz, posól. Podsmaż cukinię z natką pietruszki.

Pokrój drobno koperek.

Przesmażoną cukinię układaj w poprzek na plastrach łososia. Dodaj koperek. Zawijaj zgrabne roladki, zepnij wykałaczkami.

Ułóż na patelni, polej oliwą, dopraw solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 150°C na około 15 minut.

W międzyczasie pokrój pomidorki koktajlowe na ćwiartki dodaj listki z gałązki rozmarynu i pesto rukola. Zamieszaj, a na koniec polej sokiem z cytryn Lemoniny.

Roladki serwuj przecięte na pół w towarzystwie sałatki pomidorowej z pesto rukola.

TAGI: monini, przepis, łosoś, ryba, rolada, zawijaniec, pesto, rukola, cukinia, pomidory

Pieczone roladki z łososia z cukinią

Średnia ocena: 4.57 / 5 ( 7 głosów)

Pieczone na złoto roladki z delikatnego łososia z dodatkiem cukinii, ziół, pomidorów i klasycznego włoskiego dodatku - kremowego pesto z rukoli - lunch pełen zdrowia i smaku - przepis od Monini.

Czas przygotowania : 30 min

Liczba porcji : 6

Kategoria : danie główne


POBIERZ W PDF

Składniki

500 g filetów z łososia bez skóry

cukinia

świeże zioła

oliwa Classico

pomidorki koktajlowe

pesto rukola

sok z cytryn Lemoniny

sól

pieprz


Przygotowanie:

Przekrój cukinię na dwie połówki, wytnij gniazda nasienne, a następnie pokrój w cienkie paski.

Na patelni rozgrzej oliwę, popieprz, posól. Podsmaż cukinię z natką pietruszki.

Pokrój drobno koperek.

Przesmażoną cukinię układaj w poprzek na plastrach łososia. Dodaj koperek. Zawijaj zgrabne roladki, zepnij wykałaczkami.

Ułóż na patelni, polej oliwą, dopraw solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 150°C na około 15 minut.

W międzyczasie pokrój pomidorki koktajlowe na ćwiartki dodaj listki z gałązki rozmarynu i pesto rukola. Zamieszaj, a na koniec polej sokiem z cytryn Lemoniny.

Roladki serwuj przecięte na pół w towarzystwie sałatki pomidorowej z pesto rukola.

TAGI: monini, przepis, łosoś, ryba, rolada, zawijaniec, pesto, rukola, cukinia, pomidory

ZOBACZ PRZEPISY:

Wyszukaj produkt MONINI !
Poznaj właściwości
i sprawdź, GDZIE KUPIĆ!


Instagram

Nasi partnerzy :

Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy