Czas przygotowania : 30 min

Liczba porcji : 6

Kategoria : przekąska


POBIERZ W PDF

Millefoglie z kurczakiem i Bulgur MIX Rice&MORE

Wytrawne millefoglie na bazie mieszanki ziaren z kaszą bulgur, kurczakiem, sosem sojowym, ziołami, sokiem z sycylijskich cytryn i dwoma oliwami - klasyczną i lekko pikantną - lekkie danie z pazurem na przeróżne okazje.

Średnia ocena: 4 / 5 ( 12 głosów)


Składniki

180 g Rice&MORE Bulgur Mix

oliwa z oliwek extra vergine Classico Monini

oliwa z oliwek extra vergine GranFruttato Monini

sok z cytryn sycylijskich Lemoniny Monini

450 g fileta z kurczaka

240 g porów

sos sojowy

świeża mięta

sól

pieprz


Przygotowanie:

Pora pokrój na talarki. Na patelni rozgrzej oliwę Classico. Podsmaż pora, dorzuć kilka liści świeżej mięty, posól i dolej sos sojowy (można dodać odrobinę wody). Kiedy się zrumieni odłóż do miseczki.

Kurczaka pokrój na wąskie paski. Przełóż do miseczki, dolej odrobinę oliwy Classico, soku z cytryn Lemoniny, posól i popieprz. W takiej marynacie powinien poleżeć przynajmniej godzinę.

Bulgur Mix Rice&MORE ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedź na sitku.

Na patelni ponownie rozgrzej oliwę Classico. Podsmaż kurczaka.

Ułóż warstwy millefoglie, przyciskając dokładnie po nałożeniu każdej kolejnej warstwy: ziarna Bulgur Mix Rice&MORE, por z miętą i podsmażony kurczak.

Udekoruj świeżą miętą, polej oliwą GranFruttato do smaku.

BULGUR MIX

Bulgur to kasza uzyskana z ziaren, które zostały poddane gotowaniu, osuszeniu i zgnieceniu. Bulgur MIX to wyjątkowa mieszanka o wysokiej zawartości błonnika pokarmowego. Świetnie nadaje się do zimnych sałatek, jako dodatek do mięs i ryb oraz gęstych zup. Stanowi idealną bazę do przygotowania burgerów i krokietów. Sprawdzi się też jako nadzienie.

Millefoglie z kurczakiem i Bulgur MIX Rice&MORE

Średnia ocena: 4 / 5 ( 12 głosów)

Wytrawne millefoglie na bazie mieszanki ziaren z kaszą bulgur, kurczakiem, sosem sojowym, ziołami, sokiem z sycylijskich cytryn i dwoma oliwami - klasyczną i lekko pikantną - lekkie danie z pazurem na przeróżne okazje.

Czas przygotowania : 30 min

Liczba porcji : 6

Kategoria : przekąska


POBIERZ W PDF

Składniki

180 g Rice&MORE Bulgur Mix

oliwa z oliwek extra vergine Classico Monini

oliwa z oliwek extra vergine GranFruttato Monini

sok z cytryn sycylijskich Lemoniny Monini

450 g fileta z kurczaka

240 g porów

sos sojowy

świeża mięta

sól

pieprz


Przygotowanie:

Pora pokrój na talarki. Na patelni rozgrzej oliwę Classico. Podsmaż pora, dorzuć kilka liści świeżej mięty, posól i dolej sos sojowy (można dodać odrobinę wody). Kiedy się zrumieni odłóż do miseczki.

Kurczaka pokrój na wąskie paski. Przełóż do miseczki, dolej odrobinę oliwy Classico, soku z cytryn Lemoniny, posól i popieprz. W takiej marynacie powinien poleżeć przynajmniej godzinę.

Bulgur Mix Rice&MORE ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedź na sitku.

Na patelni ponownie rozgrzej oliwę Classico. Podsmaż kurczaka.

Ułóż warstwy millefoglie, przyciskając dokładnie po nałożeniu każdej kolejnej warstwy: ziarna Bulgur Mix Rice&MORE, por z miętą i podsmażony kurczak.

Udekoruj świeżą miętą, polej oliwą GranFruttato do smaku.

Bulgur to kasza uzyskana z ziaren, które zostały poddane gotowaniu, osuszeniu i zgnieceniu.
Bulgur MIX
to wyjątkowa mieszanka o wysokiej zawartości błonnika pokarmowego. Świetnie nadaje się do zimnych sałatek, jako dodatek do mięs i ryb oraz gęstych zup. Stanowi idealną bazę do przygotowania burgerów i krokietów. Sprawdzi się też jako nadzienie.

ZOBACZ PRZEPISY:

Wyszukaj produkt MONINI !
Poznaj właściwości
i sprawdź, GDZIE KUPIĆ!


Instagram

Nasi partnerzy :

Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy