Wszystkie przepisy

Linguine z boczkiem i pesto rosso monini

  • 20 minut
  • Łatwy
  • Dania główne
Składniki
  • 400 g makaronu linguine
  • 150 g lekko wędzonego boczku
  • 1 łyżka pesto rosso Monini
  • oliwa Classico
  • ser parmezan
  • bazylia do dekoracji
Przygotowanie

Rozgrzej oliwę na patelni i podsmaż pokrojony boczek. Osusz na ręczniku papierowym.

Na patelnię wlej wrzątek. Dodaj pesto rosso Monini i przesmaż.

Do osolonej wody wrzuć makaron linguine.

Posiekaj bazylię. Odlej trochę wody z makaronu.

Makaron przełóż na patelnię z pesto. Dolej wrzątek i przemieszaj. Serwuj z boczkiem, oliwą Classico i świeżą bazylią oraz cienkimi plasterkami sera parmezan.

Dla dodania smaku
Pesto rosso