Czas przygotowania : 15 min

Liczba porcji : 6

Kategoria : danie główne


POBIERZ W PDF

Fusilli z warzywami z patelni

Aromatyczny makaron fusilli z warzywami, kremowym pesto calabrese, dwoma oliwami - klasyczną i lekko pikantną oraz sokiem z sycylijskich cytryn - dla wegetarian i nie tylko.

Średnia ocena: 4.2 / 5 ( 5 głosów)


Składniki

400 g makaronu fusilli

1 bakłażan

1 czerwona papryka

1 cukinia

2 małe marchewki

cebula

1 ząbek czosnku

oliwa Classico

2 litry wywaru z jarzyn

1 łyżka pesto calabrese Monini

oliwa GranFruttato

sól


Przygotowanie:

Cukinię, paprykę, cebulę, marchewkę, bakłażana i czosnek pokrój w kostkę.

Przygotuj dwie patelnie z oliwą Classico. Na jedną wrzuć makaron fusilli, wymieszaj z oliwą.

Na drugiej patelni po kolei podsmaż warzywa, za każdym razem je soląc. Przełóż warzywa do miski.

Na patelnię dolej chochelkę wywaru z rosołu, zamieszaj i całość przelej do patelni z makaronem, zamieszaj. Powtarzaj czynność do momentu aż wszystkie warzywa będą usmażone.

Na koniec rozgrzej łyżkę pesto calabrese na patelni i dodaj makaron ugotowany al dente.

Dorzuć wszystkie warzywa i mieszając smaż wszystko razem przez chwilę.

Dopraw do smaku oliwą GranFruttato.

Fusilli z warzywami z patelni

Średnia ocena: 4.2 / 5 ( 5 głosów)

Aromatyczny makaron fusilli z warzywami, kremowym pesto calabrese, dwoma oliwami - klasyczną i lekko pikantną oraz sokiem z sycylijskich cytryn - dla wegetarian i nie tylko.

Czas przygotowania : 15 min

Liczba porcji : 6

Kategoria : danie główne


POBIERZ W PDF

Składniki

400 g makaronu fusilli

1 bakłażan

1 czerwona papryka

1 cukinia

2 małe marchewki

cebula

1 ząbek czosnku

oliwa Classico

2 litry wywaru z jarzyn

1 łyżka pesto calabrese Monini

oliwa GranFruttato

sól


Przygotowanie:

Cukinię, paprykę, cebulę, marchewkę, bakłażana i czosnek pokrój w kostkę.

Przygotuj dwie patelnie z oliwą Classico. Na jedną wrzuć makaron fusilli, wymieszaj z oliwą.

Na drugiej patelni po kolei podsmaż warzywa, za każdym razem je soląc. Przełóż warzywa do miski.

Na patelnię dolej chochelkę wywaru z rosołu, zamieszaj i całość przelej do patelni z makaronem, zamieszaj. Powtarzaj czynność do momentu aż wszystkie warzywa będą usmażone.

Na koniec rozgrzej łyżkę pesto calabrese na patelni i dodaj makaron ugotowany al dente.

Dorzuć wszystkie warzywa i mieszając smaż wszystko razem przez chwilę.

Dopraw do smaku oliwą GranFruttato.

ZOBACZ PRZEPISY:

Wyszukaj produkt MONINI !
Poznaj właściwości
i sprawdź, GDZIE KUPIĆ!


Instagram

Nasi partnerzy :

Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy