Wszystkie przepisy

Fusilli z warzywami z patelni

  • 30 minut
  • Średni
  • Dania główne
Składniki
  • 400 g makaronu fusilli
  • 1 bakłażan
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cukinia
  • 2 małe marchewki
  • cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • oliwa Classico
  • 2 litry wywaru z jarzyn
  • 1 łyżka pesto calabrese Monini
  • oliwa GranFruttato
  • sól
Przygotowanie

Cukinię, paprykę, cebulę, marchewkę, bakłażana i czosnek pokrój w kostkę.

Przygotuj dwie patelnie z oliwą Classico. Na jedną wrzuć makaron fusilli, wymieszaj z oliwą.

Na drugiej patelni po kolei podsmaż warzywa, za każdym razem je soląc. Przełóż warzywa do miski.

Na patelnię dolej chochelkę wywaru z rosołu, zamieszaj i całość przelej do patelni z makaronem, zamieszaj. Powtarzaj czynność do momentu aż wszystkie warzywa będą usmażone.

Na koniec rozgrzej łyżkę pesto calabrese na patelni i dodaj makaron ugotowany al dente.

Dorzuć wszystkie warzywa i mieszając smaż wszystko razem przez chwilę.

Dopraw do smaku oliwą GranFruttato.

Dla dodania smaku
Pesto Calabrese