Czas przygotowania : 30 min

Liczba porcji : 6

Kategoria : danie główne


POBIERZ W PDF

Burgery z ziarnami inków Rice&MORE

Burgery z mieszanką ryżu i zdrowych ziaren oraz warzywami i pyszną oliwą extra vergine, to pożywny i zdrowy lunch dla żyjących aktywnie.

Średnia ocena: 4.5 / 5 ( 12 głosów)


Składniki

Rice&MORE Ziarna Inków

oliwa z oliwek extra vergine GranFruttato

1 duża cukinia

1 jajko

1 papryczka chilli

świeża mięta

kawałek świeżego imbiru

1 duży ziemniak

sól morska

pieprz


Przygotowanie:

Ziemniaka pokrój w kostkę i ugotuj.

Ugotuj Ziarna Inków Rice&MORE zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Posiekaj papryczkę chilli, zetrzyj na tarce imbir i cukinię. Przesmaż wszystko na oliwie.

Dopraw solą i pieprzem do smaku i przełóż do miseczki. Dodaj ugotowanego, startego ziemianka, przestudzone Ziarna Inków Rice&MORE, jajko, odrobinę oliwy GranFruttato i wymieszaj.

Z tak przygotowanej masy uformuj kotleciki i usmaż je z obu stron na rozgrzanej oliwie. Podaj udekorowane świeżą miętą.

Ziarna Inków

Ziarna Inków tsą szczególnie bogate w błonnik i stanowią cenne źródło białka. Quinoa i amarantus, dziś nazywane „zbożami XXI wieku”, to jedne z najstarszych roślin uprawnych świata. Blgur z łubinu jest szczególnie ceniony w kuchni śródziemnomorskiej ze względu na liczne walory smakowe i zdrowotne.Ziarna Inków mają przyjemny, lekko orzechowy posmak i chrupiącą konsystencję. Znakomite do sałatek na zimno, dań typu risotto-kaszotto, z powodzeniem zastępują makaron.

Burgery z ziarnami inków Rice&MORE

Średnia ocena: 4.5 / 5 ( 12 głosów)

Burgery z mieszanką ryżu i zdrowych ziaren oraz warzywami i pyszną oliwą extra vergine, to pożywny i zdrowy lunch dla żyjących aktywnie.

Czas przygotowania : 30 min

Liczba porcji : 6

Kategoria : danie główne


POBIERZ W PDF

Składniki

Rice&MORE Ziarna Inków

oliwa z oliwek extra vergine GranFruttato

1 duża cukinia

1 jajko

1 papryczka chilli

świeża mięta

kawałek świeżego imbiru

1 duży ziemniak

sól morska

pieprz


Przygotowanie:

Ziemniaka pokrój w kostkę i ugotuj.

Ugotuj Ziarna Inków Rice&MORE zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Posiekaj papryczkę chilli, zetrzyj na tarce imbir i cukinię. Przesmaż wszystko na oliwie.

Dopraw solą i pieprzem do smaku i przełóż do miseczki. Dodaj ugotowanego, startego ziemianka, przestudzone Ziarna Inków Rice&MORE, jajko, odrobinę oliwy GranFruttato i wymieszaj.

Z tak przygotowanej masy uformuj kotleciki i usmaż je z obu stron na rozgrzanej oliwie. Podaj udekorowane świeżą miętą.

Ziarna Inków są szczególnie bogate w błonnik i stanowią cenne źródło białka. Quinoa i amarantus, dziś nazywane „zbożami XXI wieku”, to jedne z najstarszych roślin uprawnych świata. Bulgur z łubinu jest szczególnie ceniony w kuchni śródziemnomorskiej ze względu na liczne walory smakowe i zdrowotne.
Ziarna Inków
mają przyjemny, lekko orzechowy posmak i chrupiącą konsystencję. Znakomite do sałatek na zimno, dań typu risotto-kaszotto, z powodzeniem zastępują makaron.

ZOBACZ PRZEPISY:

Wyszukaj produkt MONINI !
Poznaj właściwości
i sprawdź, GDZIE KUPIĆ!


Instagram

Nasi partnerzy :

Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy