Czas przygotowania : 15 min

Liczba porcji : 4

Kategoria : przekąska


POBIERZ W PDF

Bruschetta z oliwą GranFruttato

Chrupiąca bruschetta z aromatyczną oliwą z oliwek nie do końca dojrzałych, pachnącymi pomidorami i świeżą rukolą to kwintesencja włoskości na talerzu i świetna propozycja dla wegetarian i wegan - przepis od Monini.

Średnia ocena: 4.29 / 5 ( 7 głosów)


Składniki

4 kromki chleba

pomidorki koktajlowe

rukola, listki botwinki, itp.

świeża mięta

sok z cytryn Lemoniny

ząbek czosnku

skórka z cytryny

glassa malinowa

oliwa GranFruttato

sól

pieprz


Przygotowanie:

Pieczywo pokroić na kromki, natrzeć czosnkiem (przekrojonym na pół ząbkiem lub - jeśli lubimy intensywny smak czosnku - odrobiną startego). Skropić oliwą extra vergine Classico MONINI.

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę, odsączyć z nadmiaru soku.

Ułożyć na kromkach pieczywa, dodać cieniutko pokrojoną dymkę i ser (w małych kawałkach lub starty).

Zapiekać w piekarniku pod grillem ok. 5 minut aż grzanki się zrumienią a ser roztopi.

Posypać listkami bazylii, doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem.

Bruschetta z oliwą GranFruttato

Średnia ocena: 4.29 / 5 ( 7 głosów)

Chrupiąca bruschetta z aromatyczną oliwą z oliwek nie do końca dojrzałych, pachnącymi pomidorami i świeżą rukolą to kwintesencja włoskości na talerzu i świetna propozycja dla wegetarian i wegan - przepis od Monini.

Czas przygotowania : 15 min

Liczba porcji : 4

Kategoria : przekąska


POBIERZ W PDF

Składniki

4 kromki chleba

pomidorki koktajlowe

rukola, listki botwinki, itp.

świeża mięta

sok z cytryn Lemoniny

ząbek czosnku

skórka z cytryny

glassa malinowa

oliwa GranFruttato

sól

pieprz


Przygotowanie:

Pieczywo pokroić na kromki, natrzeć czosnkiem (przekrojonym na pół ząbkiem lub - jeśli lubimy intensywny smak czosnku - odrobiną startego). Skropić oliwą extra vergine Classico MONINI.

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę, odsączyć z nadmiaru soku.

Ułożyć na kromkach pieczywa, dodać cieniutko pokrojoną dymkę i ser (w małych kawałkach lub starty).

Zapiekać w piekarniku pod grillem ok. 5 minut aż grzanki się zrumienią a ser roztopi.

Posypać listkami bazylii, doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem.

ZOBACZ PRZEPISY:

Wyszukaj produkt MONINI !
Poznaj właściwości
i sprawdź, GDZIE KUPIĆ!


Instagram

Nasi partnerzy :

Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy