Granfruttato w Slow Life Food & Garden

Jak szerokie może być zastosowanie tej oliwy w Twojej kuchni? Przeczytaj o tym w magazynie Slow Life Food & Garden.

Ze względu na bogatą nutę smakową i zapachową różnych odmian oliwek oraz niejednakowy moment zbiorów i  stopień dojrzałości tych owoców, obecnie na rynku
dostępne są różne rodzaje oliwy z oliwek. Ta o wyraźnym smaku z pewnością przypadnie do gustu koneserom i prawdziwym miłośnikom sztuki olejarskiej.

W  wielu domach zupy nadal zaciąga się śmietaną, mąką, jajkiem czy tzw. zacierką. We Włoszech i w innych krajach basenu Morza Śródziemnego doprawia się je z kolei już na talerzu gęstą, charakterystyczną w smaku, dobrej jakości oliwą z  oliwek extra vergine.


Oliwa z oliwek daje w kuchni tyle możliwości, ile mamy pomysłów. Może być głównym bohaterem dania, jego świetnym towarzyszem, a także stanowić swoistą kropkę nad „i”, bez której żadna potrawa nie będzie wystarczająco dopieszczona. 

Zachęcamy do próbowania, eksperymentowania i  dzielenia się swoimi kulinarnymi osiągnię- ciami z  oliwą extra vergine. Stosując ją sięgamy w  kuchni nie tylko po smak i  zapach kuchni śródziemnomorskiej, ale przede wszystkim po zdrowie.

Całość artykułu przeczytasz tutaj: KLIKNIJ.

Wyszukaj produkt MONINI !
Poznaj właściwości
i sprawdź, GDZIE KUPIĆ!


Instagram

Nasi partnerzy :

Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy Monini - Nasi partnerzy